You are hereWerking VOC Kieldrecht

Werking VOC Kieldrecht


 

Voornaamste bezigheden

 

 

In het opvangcentrum staan zij dag en nacht klaar om de vogels op te vangen.
Wanneer de vogels in het asiel toekomen , worden de eerste zorgen toegediend en worden ze onderzocht.   Wat de verwonding ook is: breuk van de poten of vleugels, wonden, ziekte of uitputting, de verzorging wordt steeds opgestart.  
De jonge dieren worden verder met de hand grootgebracht en alle verzorgde vogels worden geringd voor ze terug in de natuur worden vrijgelaten.
De meeste verwondingen worden veroorzaakt door verkeersongevallen, jachtwonden, vergiftiging en hoogspanningskabels.   De kleine vogels worden verzorgd in de binnenkooien.
 De grote vogels gaan naar de eerste zorgen naar de grote buitenkooien tot ze volledig hersteld zijn, om dan terug in de natuur te worden vrijgelaten.
 Maar er worden niet alleen gewonde vogels opgevangen.  Bij bijvoorbeeld inbeslagname van slecht verzorgde vogels wordt ook beroep gedaan op het opvangcentrum.   
Deze dieren worden verzorgd tot ze volledig hersteld zijn en het gerecht uitspraak heeft gedaan.  
Dan worden ze terug in de natuur vrijgelaten of wanneer dit niet meer mogelijk is, worden ze verder in het asiel verzorgd of elders geplaatst.  
Alle vogels die terug in de natuur worden gezet, zijn steeds  geringd door een erkende ringer, zodat ze gevolgd kunnen worden. Zo draagt men ook zijn steentje bij aan de wetenschap.
Er wordt ook regelmatig rondleidingen gegeven aan groepen, scholen en verenigingen.
 Bij afwezigheid van Eddy en Denise is er een opvangbak voorzien om de vogels in te zetten.
Hef deksel op en zet de vogels in de vakken.
Vogels die reeds in een doos zitten, kan men onderaan op het schap plaatsen.