You are hereGanzen te Temse

Ganzen te Temse


Ganzen op gevangen te Temse

Op een namiddag in de week kregen wij een telefoon van een man die werkt in Temse HET WASEMEER een recreatiedomein waar een restaurant met terras is , en waar de mensen last hadden van de ganzen , die er gewoon vrij rond lopen, het lawaai dat ging nog maar de uitwerpsels dat was wat anders, want als een gans wat laat vallen dat is niet zoals een duif.

Dus hebben wij eerst eens gaan kijken hoe het daar juist was en wij stelde vast dat het gewoon niet kon zoals die dieren daar rond liepen daar moest zeker iets aangedaanworden. Zo hebben wij dan goed gespannen op een zondagmorgend naar daar gegaan en hebben daar in totaal 48 ganzen kunnen opvangen het waren allemaal volwassen tamme ganzen ( nadien vernomen dat het daar begonnen was met een dame die enkele ganzen niet meer de baas kon heeft ze daar op het wasemeer  gedumpt heeft en na een 5 tal jaren zo uitgebreid  waren )en zo onze hulp ingeroepen hebben .

De uitbaters van het restaurant waren nadien zeer tevreden als de ganzen opgevangen waren.

Zo zie je maar als je tamme dieren of vogels dumd wat de gevolgen hiervan kunnen zijn , daarom als je tamme vogel of dier vind ( geen honden of katten ) kun je die best naar een opvangcentrum brengen die ze dan terug ter adoptie stellen om zo de dieren een nieuwe thuis te geven